طرز تهیه آلو مسما؛ از غذاهای محلی گیلانی
به گزارش وبلاگ فناوری های نو، خورش آلو مسما یکی از غذاهای سنتی و مجلسی گیلانی است که از ترکیب مرغ و آلو تهیه می گردد و در عین سادگی، بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.
خورش آلو مسما از خورش های پرطرفدار و مجلسی ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور به روش های متفاوتی تهیه می گردد؛ هرچند تقریبا برترین نوع آن را می توانید در شمال کشور و به خصوص استان گیلان نوش جان کنید.
علاوه بر شیوه رایج که خورش آلو مسما را با گوشت مرغ طبخ می نمایند، امکان پخت آن با گوشت گوسفندی و گوساله نیز وجود دارد. از آنجا که مرغ سریع تر از گوشت قرمز می پزد، هر زمان که فرصت زیادی برای آشپزی نداشتید، خورش آلو با مرغ یکی از برترین گزینه های پیش روی شما است. برای اینکه با طرز تهیه آلو مسمای مجلسی آشنا شوید، تا خاتمه این مقاله با ما همراه باشید.
همه چیز درباره طرز تهیه آلو مسما:
- طرز تهیه آلو مسما با مرغ
- نکته های تهیه خورش آلو مسما
- طرز تهیه آلو مسما با گوشت
- طعم خورش آلو مسمای گیلانی
خورش آلو مسما با مرغ
مواد لازم برای 4 نفر:
- 4 تکه سینه یا ران مرغ
- 2 عدد پیاز میانه
- 8 عدد آلو سیاه
- 8 عدد قیسی زردآلو
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک قاشق مرباخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه آلو مسما با مرغ
1. ابتدا به تکه های مرغ کمی نمک و فلفل بزنید و آن ها را مزه دار کنید.
2. سپس در تابه ای روغن مایع بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. حالا مرغ ها را در روغن خوب سرخ کنید.
3. یک طرف مرغ ها که سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی گردد.
4. مرغ ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
5. پیازهایی را به صورت نگینی خرد نموده اید، در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. حالا اندازهی زردچوبه در آن بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
6. آلو و قیسی را به تابه اضافه نموده و قدری آن ها را سرخ کنید. اگر خورش ترش دوست دارید، از آلوی ترش و در غیر این صورت از آلوی ملس بهره ببرید.
7. در این مرحله نوبت به افزودن رب گوجه فرنگی می رسد که باید خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. سرخ کردن رب گوجه نه تنها طعم غذا را خوشمزه تر می نماید، بلکه رنگ بهتری به آن می دهد.
8. وقتی رب گوجه فرنگی سرخ شد، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید و مرغ های سرخ شده را همراه با چند لیوان آب جوش و شکر به تابه اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید که مرغ با حرارت ملایم بپزد.
9. این خورش، کم آب است و به همین علت نباید زیاد آب داشته باشد تا روغن بیندازد.
10. در 30 دقیقه خاتمهی می توانید زعفران دم نموده را در غذا بریزید. طعم خورش را بچشید و بسته به ذائقه تان با افزودن شکر یا آب غوره، طعم ترش و شیرینی آن را اندازه کنید.
11. وقتی خورش به روغن افتاد، شعله گاز را خاموش نموده، حدود پنج دقیقه صبر کنید و سپس خورش را با برنج سرو کنید.
نکته های تهیه خورش آلو مسما
- برای طرز تهیه آلو مسما دونفره فقط کافی است، مواد لازم این غذا را به نصف اندازه کاهش دهید.
- در بعضی نقاط ایران خورشتی به نام آلو انار تهیه می گردد که مشابه خورش آلو مسما است؛ با این تفاوت که همراه آلو اندازهی دانه انار نیز در خورش می ریزند.
- پیاز سرخ شده این غذا باید زیاد باشد تا طعم لذیذتری پیدا کند. برای این منظور می توانید دو تا سه عدد پیاز را جداگانه سرخ کنید و در اواسط پخت در خورش بریزید.
- زعفران را حذف نکنید؛ زیرا طعم و رنگ بیشتری به خورش می دهد.
- بعضی افراد از کشمش نیز در این خورش استفاده می نمایند که آن را در اواخر پخت در غذا می ریزند. به این غذا شیرین قاتق گیلانی گفته می گردد.
- طرز تهیه آلو مسما با رب انار به این شکل است که اهالی استان های شمالی کشور مثل گیلان از رب انار یا رب آلوچه استفاده می نمایند تا غذای ترش تری داشته باشند. برای اینکه خورش شما خیلی ترش نگردد، می توانید از رب انار شیرین یا ملس بهره ببرید.
- خورش قیمه آلو نیز به همین روش تهیه می گردد؛ با این تفاوت که در آن لپه می ریزند. در واقع پس از سرخ کردن پیاز و گوشت، به آن ادویه، رب گوجه فرنگی، لپه خیس خورده و آب اضافه می نمایند. در یک ساعت آخر پخت نیز نوبت به افزودن آلو بخارا می رسد.
خورش آلو مسما با گوشت
خورش آلو مسما با گوشت قرمز نیز تهیه می گردد که طعم بسیار خوبی دارد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 400 گرم گوشت
- 150 گرم آلو بخارا
- 2 عدد چوب دارچین
- یک عدد پیاز
- یک چهارم پیمانه خلال بادام
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- یک قاشق سوپ خوری پودر گل محمدی
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
- 4 پیمانه آب
طرز تهیه آلو مسما با گوشت
1. ابتدا پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی گردد. سپس گوشت خورشتی را همراه با فلفل سیاه، زردچوبه و کمی دارچین به آن بیفزایید و سرخ کنید تا تغییررنگ دهد.
2. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
3. سپس سه تا چهار لیوان آب جوش و چوب دارچین را در خورش بریزید و حرارت را زیاد کنید، وقتی جوش آمد، اجازه دهید که گوشت با حرارت کم بپزد.
4. در این فاصله، خلال بادام را برای 15 تا 20 دقیقه در آب خیس کنید. ضمن اینکه باید آلوها را بشویید و به مدت یک ساعت بخیسانید.
5. در این مرحله پس از نیم پزشدن گوشت باید آلو و خلال بادام را بیفزایید و اجازه دهید که خورشت جا بیفتد.
6. در آخر آب لیمو، زعفران دم نموده و پودر گل محمدی را به خورش اضافه کنید. علاوه بر این، می توانید چند عدد آلو را از خورش بیرون آورید، هسته آن را بگیرید و پس از پوره کردن، در خورش بریزید تا لعاب دار گردد. بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
طعم خورش آلو مسمای گیلانی
همان طور که دیدید، طرز تهیه مسمای آلو بسیار ساده و راحت است و در صورتی که مواد اولیه آن در دسترستان باشد، در مدت زمان کوتاهی می توانید این خورش مجلسی خوش رنگ ولعاب را درست کنید.
ترشی آلو و قیسی در کنار طعم لذیذ پیازداغ و مرغ سرخ شده، چنان ترکیب اشتهابرانگیز و جذابی خلق می نماید که هوش از سرتان می برد. عطروبوی زعفران نیز رنگ سرخ فوق العاده زیبایی به خورش می دهد که بی شک هر فرد بدغذایی را به اشتها خواهد آورد.
اگر با مطالعه این مقاله از وبلاگ فناوری های نو ترغیب شده اید که این خورش خوشمزه را برای اعضای خانواده تان تدارک ببینید، حتما از مراحل آشپزی تان عکاسی کنید و با تگ کردن وبلاگ فناوری های نو در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. در صورتی که اهل شمال کشور هستید و در طبخ این غذا مهارت دارید، در پایین این مقاله می توانید از تجربه خود برای مخاطبان ما بگویید.
منبع: کجارو / parsiday.com / arga-mag.com / cookpad.com