طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه، با بلغور و با رشته آش

به گزارش وبلاگ فناوری های نو، همان طور که از اسم این سوپ یا آش پیداست گوجه فرنگی نقش مهمی در آن دارد؛ اما برای مقوی تر شدن آش گوجه از حبوبات و برنج و سبزیجات هم استفاده می کنیم. این آش خوشمزه ومقوی را از دست ندهید. در ادامه دستور دو نوع آش گوجه فرنگی بسیار خوشمزه و لذیذ را برای شما ارائه کرده ایم.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه، با بلغور و با رشته آش

طرز تهیه آش گوجه ساده با برنج یا بلغور گندم

مواد لازم
گوجه فرنگی1 کیلوگرم
تره200 گرم
جعفری200 گرم
بلغور گندم یا برنج1 پیمانه
آبغوره3 قاشق غذا خوری
پیاز2 عدد
لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه
آب گوشت3 پیمانه
نعناع خشک2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار لازم

روش تهیه آش گوجه تبریز با بلغور

  • بهتر است که لوبیاها را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و چند بار آب آن را عوض کنید تا خیس بخورد. این کار باعث می شود که نفخ آن ها گرفته شود و هم سریعتر پخته شوند.
  • سپس در مرحله اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد کنید. یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و در آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • بلغور ها را که از قبل شسته بودید را به پیازهای طلایی شده اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا به آرامی پخته شوند.
  • در مرحله بعدی گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس با استفاده از رنده، آن ها را درشت رنده کنید. و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.
  • لوبیا ها را آبکشی کنید و در یک قابلمه دیگر به همراه مقداری آب بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا پخته شوند.
  • بعد از اینکه لوبیا ها پخته شدند، آن ها را به قابلمه بلغور اضافه کنید.
  • در ادامه سبزیجات را پاک کنید و بشویید و سپس بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید. و هنگامی که آش کاملا پخته شده و جا افتاده آن را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مقداری با آش پخته شود. سعی کنید که سبزی ها خیلی پخته نشوند تا رنگ آن ها کدر نشود.
  • در پایان قابلمه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید و به آن آبغوره اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا طعم آبغوره به خورد آن ها برود.
  • در نهایت آش گوجه فرنگی را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.

نکته: این روش تهیه آش گوجه مخصوص شهرهایی مانند زنجان و تبریز و تهران است.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی با رشته

مواد لازم

گوشت چرخ کرده

500 گرم
پیاز رنده شده1 عدد

سبزی (آش)

500 گرم
رشته (آشی)300 گرم

گوجه فرنگی

1 کیلوگرم

نخود

150 گرم

عدس

150 گرم
لوبیا چیتی150 گرم
پیاز داغ و نعناع داغبه مقدار لازم

آرد

2 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل و زرد چوبه

به مقدار لازم

روش تهیه آش رشته گوجه فرنگی

  • حبوبات را از شب قبل خیس کرده ،نخود، لوبیا چیتی و عدس را داخل قابلمه ای میریزیم و به همراه آب به مدت سه ساعت می گذاریم بپزد. در آخر کمی نمک اضافه میکنیم.
  • در حین پختن حبوبات، گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه، مخلوط می کنیم و به خوبی ورز می دهیم تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنند.
  • کف دست را با کمی روغن چرب می کنیم و از مواد به اندازه یک گردو برداشته و به شکل گرد در می آوریم.
  • به همین شکل کوفته ریزه ها را آماده می کنیم و با پیاز داغ، به حبوبات در حال پخت اضافه و سپس سبزی آش را هم اضافه می کنیم.
  • گوجه فرنگی پوره شده را با آرد مخلوط کرده و به حبوبات پخته شده اضافه می کنیم.
  • رشته را هم به قابلمه اضافه می کنیم تا با شعله ملایم بپزد و آش جا بیفتد.همچنین آش را با ملایمت بهم می زنیم تا رشته ها له نشود و آش ته نگیرد.
  • پس از آماده شدن، آن را در ظرف بزرگی ریخته و سطح آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین و با سرکه سرو کنید.

سخن آخر

آش گوجه فرنگی از آش های خوشمزه و معروف ایرانی می باشد و این آش با تند بودنش مشهور است. آش گوجه فرنگی در شهرهای مختلف ایران نظر تبریز، اردبیل ، زنجان و تهران با دستورات مختلفی پخته می شود. در طبخ این آش از گوجه فرنگی ، لوبیا ، برنج و سبزی مخصوص این آش استفاده می شود. این آش واقعا مزه بی نظیری دارد و ارزش یکبار امتحان کردن را دارد. توصیه می کنیم حتما این آش را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نطیر آن لذت ببرید.

در شهر شما آش گوجه به چه روشی تهیه می شود؟ نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما و دیگر دوستانتان در میان بگذارید. همچنین برای آشنایی با دیگر آش های سنتی ایرانی، شما را به خواندن مطالب طرز تهیه آش میوه بسیار خوشمزه، معروف به آش ترش!، طرز تهیه آش جو خوشمزه با گوشت و سبزی و طرز تهیه آش سماق همدان، غذای محلی شهر تویسرکان دعوت می کنیم.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه، با بلغور و با رشته آش" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه، با بلغور و با رشته آش" امتیاز داده اند | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه، با بلغور و با رشته آش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید