در هنگام بیماری چه بخوریم؟
به گزارش وبلاگ فناوری های نو، انواع مختلف غذاها می توانند با انواع مختلف بیماری مقابله کنند به طوری که مثلا غذایی که می تواند به فرد مبتلا به گلودرد کمک کند ممکن است برای فردی که حالت تهوع دارد مناسب نباشد.در این مقاله فهرستی از بیماری های شایع و خوراکی های مفید برای آنها جمع آوری شده که به شرح زیر است.
خوراکی های مفید در بهبود بیماری ها
هرکدام از خوراکی ها برای قسمتی از بدن مورد استفاده قرار می گیرد. در ابتدا و در روزهای اول مصرف، از کم شروع کرده، به تدریج مقدار مورد مصرف را افزایش دهید.خوراکی های مفید برای بهبود یرقان
انار بعلت داشتن کره مانان تین، انار شیرین، سکنجبین، جوشانده پوست خیار سبز، هندوانه، به ، پونه ها، عسل، رب انار با نعناع ، زرد چوبه، سه دانه بادام تلخ با عسل، ریشه کاسنی، تخم کاسنی، انگور توره (یا عروس پشت پرده)، رازیانه، کدو، هندوانه با سکنجبین.خوراکی های مفید صفراکش (کُلّاگوک)
هلو، آب سیب و برگ ترب (جهت دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا) انگبین ها و شیرخشک، گرانگبین)، توت فرنگی، زردچوبه، تره ، تخم کاسنی، سه دانه بادام تلخ با عسل، زرشک، زیتون (و برای دفع سنگ های صفراوی و کلیوی به مقدار 50 تا 60 گرم زیتون با آب گرم، مسهلی قوی است).خوراکی های مفید برای تقویت کبد
انار، انار شیرین، سکنجبین، هلو، جوشانده پوست خیار سبز، هندوانه با سکنجبین، به، انگبین ها(ترنجبین، شیرخشک، گزانگبین)، پونه ها، عسل، ریواس، انگور، گلابی، هویج، انجیر، تخم آفتاب گردان بامیا، اسفناج، خیار سبز، سیب، گیلاس، تارونه (غنچه خرما)، رب انار با نعناع، زرشک، رطب، گرمک ، توت فرنگی، بذر ترب، بنه، برگ تازه کاسنی (در نوسازی یاخته های کبد نقش برجسته ای دارد)، زرشک (45 گرم)، پیاز یا پیازچه سیروز کبدی (تشمع)، سوپ آب پیاز (همچنین برای نفخ شکم، اشکنه آب پیاز هم همین فایده را دارد.)خوراکی های مفید برای رفع نفخ شکم (معده)
میخک، بابونه، مرزنگوش، پیاز، زنجبیل، خردل، گلپر، دم کرده زیره، تخم شوید، دم کرده نعنا و پونه ها و یا عرق نعناع، آب هویج و یا سوپ هویج، مربای بادام، بادام با عسل، زردچوبه.خوراکی های مفید برای سوزش و نفخ معده
عرق و یا دم کرده نعناع که باعث کم کردن ترشحات معده می شود . پونه ها، هویج به خصوص آب هویج، دم کرده بهارنارنج و مربای بهار نارنج، تره همراه غذا مانع ترش کردن می شود، مختصر جوشانده و دم کرده شاه تره ضد نفخ و کارکن، زنجبیل (برای نفخ شکم) ریحان، شلغم ، عرق آویشن.خوراکی های مفید برای تقویت معده
ریحان (مقوی و باد شکن)، آب جوشانده به (و همچنین برای ورم روده ها مفید است)، خورش به (همچنین برای ورم روده ها مفید است)، انگبین ها، دم کرده پرسیاوش و برگ نعناع، پوست بالنگ، دم کرده بابونه برای سوءهاضمه، ضد نفخ و آرام بخش)، کلم، هویج، سیب زمینی (بعلت داشتن آنزیم مخصوص برای معده و ورم معده مفید است)، میوه رسیده و یاقوتی زیتون (اشتها آور نیز می باشد)، دم کرده شکوفه تازه به، غوره خرما (دانه، مغز خرما)، دم کرده نعناع و یا عرق آن (ترشحات معده را کم میکند)، آب سیب زمینی خام، انار شیرین، عسل خالص، سیب زمینی ترش (برای تقویت روده ها بخصوص تنقیه آب آن)، مختصری جوشانده و دم کرده شاه تره، ریحان، آب جوشانده به و خورش به (برای ورم معده ها) انگبین ها، گوجه فرنگی و شاتوت (که روده ها را تقویت می کند) زرد چوبه (که محرک دستگاه گوارش نیز می باشد)، مربای بهار نارنج، پوست نارنج، بنه (پسته کوهی) ،کرفس، ماست، میخک، زرشک، تخم شوید، ریشه کاسنی (برای زخم امعاء نیز مفید است)، آب سبزیجات تازه (می توان 250 گرم روزانه میل کرد)، پونه ها (برای کم کردن ترشحات معده)، هویج (بخصوص آب هویج)، سیب درختی (به خصوص آب تازه سیب)، کرفس، آب کلم، بادام (و برای زخم روده ها هم مؤثر است)، دم کرده بهارنارنج .خوراکی های بادشکن
دم کرده زیره، ریحان به مقدار میانه، زردچوبه و تخم شوید، ترب (هم بادشکن و هم مولد باد است)، جعفری، ترخون، کرفس، بابونه، تخم شوید، تخم تره.خوراکی های مُدِر مفید برای سنگ کلیه و مثانه
جوشانده دم گیلاس، کاکل ذرت، عرق خارشتر، آلبالو ، کنگر ، دم کرده برگ تازه کلم (100گرم)، جوشانده یا نرم کرده مغز هسته گیلاس به اضافه یک دهم وزنش رازیانه (جهت سنگ کلیه و مثانه)، جوشانده مغز هسته خرما جهت سنگ کلیه و مثانه، خیار سبز (جهت سنگ کلیه و مثانه و سوزش ادرار)، انار، گرمک، طالبی، گلابی (جهت سنگ کلیه و مثانه) ریحان (نافع جهت سنگ کلیه و مثانه)، آویشن، زردچوبه، ترب بخصوص آب ترب، آب نارنج، لیمو ترش، ریشه کاسنی، تره، شلغم، سیاه دانه، چای کم رنگ، ماست، پیاز، گشنیز، خارخسک.خوراکی های مفید جهت سنگ کلیه و مثانه
انگور، کلم، جوشانده نرم شده مغز هسته گیلاس به اضافه یک دهم وزنش رازیانه، جوشانده مغز هسته خرما، خیار سبز، هویج، انار، گرمک، طالبی، گوجه فرنگی، عسل، بومادران، انبه، شاه تره، گلابی، ریحان، ترب، شوید، آب ساق ترب (10گرم)، کرفس، بنه، سه عدد بادام تلخ با نعناع، (بادام تلخ به علت داشتن اسید پروسیک که ماده ایست سمی، بیشتر از سه دانه جایز نیست)، بادام تلخ با عسل (صفراکش نیز می باشد)، روغن بادام شیرین، مخلوط بهارنارنج و آب کرفس (به مقدار مساوی)، شلغم، پیاز، زیتون، خارخسک (ضدعفونی کننده هم می باشد).خوراکی های مفید برای مبتلایان به دیابت (بیماری قند)
آب کدو، آب خیار، تخم گشنیز، آب غوره، آب هندوانه، گیلاس، کباب، سیب زمینی تنوری، هویج (انسولین گیاهی دارد)، سیب درختی، لوبیا، انگبین ها، برگ چغندر، شاهی یا تره ، تیزک، کنگر، توت (شیرینی آن به عکس شیرینی های مضر نمی باشد)، فندق، توت فرنگی، شلغم، پیاز (دارای انسولین گیاهی است و قند خون را پایین می آورد)، بادام، گوجه فرنگی (قند خون را پایین می آورد همچنین چربی خون را)، سنبل (ادرار مبتلایان را کم می کند، به خصوص اگر با گل گاوزبان همراه باشد)، دم کرده برگ خشک گردو .لئونس کارلیه می نویسد:25 گرم برگ خشک گردو را در یک لیتر آب دم کرده و صبح و عصر یک لیوان بخورید، بعد از یک هفته شفای عاجل در خود احساس کنید.
تیغه های بین گردو: پس از نرم و پودر کردن در حدود 2-3 گرم آن را پس از مختصری جوشاندن و دم کردن، همه روزه به مدت دو هفته استفاده کنید.
خوراکی های مفید برای رفع چاقی
گیلاس (قبل از غذا)، آب غوره، چای با توت خشک (قبل از غذا)، برگهای قرمز و بنفش کلم، ماش، شیر بی چربی، گوجه فرنگی، ماست بدون چربی، لیمو ترش، سالادهای ساده، تخم مرغ آب پز، ماهی لاغر، جوجه کباب، نان سوخاری با نان برشته، سیب زمینی تنوری.خوراکی های مفید برای تسکین سرفه
دم کرده شکوفه به، لعاب بهدانه، دم کرده گل خبازی و گل ختمی، انگبین ها، (جهت شیرین کردن جوشانده های مربوط به ریه که مبتلا به عفونت باشد)، مربای به، ماش (جهت جلوگیری آبریزش بینی مفید است)، دم کرده مخلوط: (پرسیاوش، گل زوفا، عناب، سپستان)، انار شیرین، عسل خالص، هویج، بامیا، جوشانده مخلوط: (انجیر، خرما، کشمش) انبه، سیب، گیلاس، توت فرنگی، شربت ترب سیاه (برای تسکین سرفه؛ برگ آن جهت محکم کردن لثه ها به جهت داشتن ویتامین C مفید می باشد.) رازیانه، بنه، بادام، روغن بادام تلخ (خیلی کم مورد استفاده قرار گیرد)، نارنج، شلغم (میکروب کش، ضد ویروس، به همین جهت برای زکام و سرماخوردگی مصرف دارد.) جوشانده تخم رازیانه و پرسیاوش و انجیر، پیاز جهت تنگی نفس (بعلت داشتن مواد گوگردی ضدعفونی کننده مجاری تنفس است)، دانه رازیانه با پرسیاوش و گل گاو زبان برای تنگی برانش ها، میخک (در سرفه های خلط آور)، بنفشه (و برای سوزش ادرار، خواب آور هم می باشد)، عناب و سپستان.منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 20 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 20 آبان 1400
گردآورنده: touchmetom.mahsanblog.ir
شناسه مطلب: 99210
به "در هنگام بیماری چه بخوریم؟" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "در هنگام بیماری چه بخوریم؟"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید