معرفی هل قراب و خواص درمانی آن

به گزارش وبلاگ فناوری های نو، مثلثی شکل و مختلف الاضلاع، طول میوه حدود 50 میلی متر و قطر میوه حدود 10 میلی متر و در هر خانه میوه حدود 14 دانه نامنظم به رنگ قهوه ای روشن، خوشبو، معطر و کمی شیرین مزه وجود دارد.

معرفی هل قراب و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Elettaria majus و نام فرانسه آن Cardamome majus می باشد.

نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، هل قراب، قاقله کبار و هیل نامیده شده است.

مشخصات ظاهری هل قراب:

مثلثی شکل و مختلف الاضلاع، طول میوه حدود 50 میلی متر و قطر میوه حدود 10 میلی متر و در هر خانه میوه حدود 14 دانه نامنظم به رنگ قهوه ای روشن، خوشبو، معطر و کمی شیرین مزه وجود دارد.

طبیعت هل قراب:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی گرم و خیلی خشک می باشد.

رویش جغرافیایی:

هل قراب بومی سیلان می باشد و در هندوستان هم کاشته می گردد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در هل قراب:

خاکستر، اسیدهای غیر محلول و اسانس در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

دانه های معطر موجود در هل

نحوه مصرف:

طبق دستور پزشک

خواص درمانی:

از نظر خواص درمانی با هل سفید تفاوت زیادی ندارد. تقویت کننده عمومی بدن و آرام بخش، تقویت کننده معده و مقوی هاضمه، هضم کننده غذا و اشتهاآور، تقویت کننده قلب و ترمیم کننده زخم های دهان، ضد تهوع و بندآورنده اسهال، رفع کننده رطوبت معده و تقویت کننده لثه می باشد. ضمناً برای زخم معده مفید و رفع کننده گازهای نابهنگام روده در زمان خواب است.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون

به "معرفی هل قراب و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی هل قراب و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید