معرفی هل قراب و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ فناوری های نو، مثلثی شکل و مختلف الاضلاع، طول میوه حدود 50 میلی متر و قطر میوه حدود 10 میلی متر و در هر خانه میوه حدود 14 دانه نامنظم به رنگ قهوه ای روشن، خوشبو، معطر و کمی شیرین مزه وجود دارد.
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Elettaria majus و نام فرانسه آن Cardamome majus می باشد.نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، هل قراب، قاقله کبار و هیل نامیده شده است.
مشخصات ظاهری هل قراب:
مثلثی شکل و مختلف الاضلاع، طول میوه حدود 50 میلی متر و قطر میوه حدود 10 میلی متر و در هر خانه میوه حدود 14 دانه نامنظم به رنگ قهوه ای روشن، خوشبو، معطر و کمی شیرین مزه وجود دارد.طبیعت هل قراب:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی گرم و خیلی خشک می باشد.رویش جغرافیایی:
هل قراب بومی سیلان می باشد و در هندوستان هم کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در هل قراب:
خاکستر، اسیدهای غیر محلول و اسانس در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
دانه های معطر موجود در هلنحوه مصرف:
طبق دستور پزشکخواص درمانی:
از نظر خواص درمانی با هل سفید تفاوت زیادی ندارد. تقویت کننده عمومی بدن و آرام بخش، تقویت کننده معده و مقوی هاضمه، هضم کننده غذا و اشتهاآور، تقویت کننده قلب و ترمیم کننده زخم های دهان، ضد تهوع و بندآورنده اسهال، رفع کننده رطوبت معده و تقویت کننده لثه می باشد. ضمناً برای زخم معده مفید و رفع کننده گازهای نابهنگام روده در زمان خواب است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 9 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 9 آبان 1400
گردآورنده: touchmetom.mahsanblog.ir
شناسه مطلب: 98479
به "معرفی هل قراب و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی هل قراب و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید