فراوری هر کیلو مواد غذایی چقدر آب احتیاج دارد؟
به گزارش وبلاگ فناوری های نو، بیش از 504 میلیون تن برنج در سال 2020 در دنیا فراوری شد. کشور های چین، هند، اندونزی و بنگلادش بزرگترین فراوریکنندگان برنج در دنیا هستند. غذای اول میلیارد ها آسیایی برنج است. فراوری هرکیلو برنج خام 3 هزار و 470 لیتر آب احتیاج دارد.
کاکائو و قهوه: رتبه نخست مصرف آب در میان مواد غذایی در اختیار کاکائو و قهوه است. فراوری هر کیلو کاکائو 27 هزار لیتر آب احتیاج دارد. قهوه پس از کاکائو با 21 هزار لیتر در رتبه دوم قرار گرفته است. بنا بر این برای فراوری هر فنجان قهوه 140 لیتر آب مصرف شده است. جالب اینکه برای فراوری همین مقدار چای تنها 15 لیتر آب مصرف شده است.
گوشت گاو و مرغ: برای فراوری هر کیلو گوشت گاو به 15 هزار و 490 لیتر آب احتیاج است. در مقایسه با گوشت گاو، فراوری گوشت مرغ به آب کمتری احتیاج دارد. فراوری هر کیلو گوشت مرغ به 4 هزار لیتر آب احتیاج دارد.
ارزن، قهرمان مصرف آب غلات: ارزن غله ای دارای دانه های کروی شکل است. ارزن می تواند به رنگ های زرد، سفید یا قهوه ای باشد. فراوری هر کیلو ارزن 5 هزار لیتر آب مصرف می نماید.
برنج، غذای اول آسیایی ها: بیش از 504 میلیون تن برنج در سال 2020 در دنیا فراوری شد. کشور های چین، هند، اندونزی و بنگلادش عظیمترین فراوریکنندگان برنج در دنیا هستند. غذای اول میلیارد ها آسیایی برنج است. فراوری هرکیلو برنج خام 3 هزار و 470 لیتر آب احتیاج دارد.
تخم مرغ، اندکی کمتر از مرغ: اگر برای فراوری هر کیلو گوشت مرغ 4 هزار لیتر آب لازم باشد، برای فراوری هر کیلو تخم مرغ نیز 3 هزار و 300 لیتر آب مصرف می گردد. در آلمان مصرف سرانه تخم مرغ بطور متوسط 214 عدد در سال است. در این کشور 17 میلیارد و 500 میلیون تخم مرغ در سال مصرف می گردد.
گندم و جو: از دیگر غلات پرمصرف گندم وجو هستند. فراوری هر کیلو گندم به یک هزار و 470 لیتر آب احتیاج دارد. فراوری جو به اندکی کمتر آب احتیاج دارد و برای هر کیلو به یک هزار 300 لیتر می رسد. فراوری گندم دنیا در سال 2020 برابر با 92/ 776 میلیون تن بوده است. کشور های هند، روسیه، آمریکا و کانادا عظیمترین فراوری کنندگان گندم در دنیا هستند.
سویا رکورد دار حبوبات: از میان حبوبات، سویا با 2 هزار و 50 لیتر بیشترین آب را مصرف می نماید. فراوری دنیای سویا طی ده سال گذشته 35درصد افزوده شده و به 362 هزار و 850 تن رسیده است. برزیل، آمریکا، آرژانتین و چین عظیمترین فراوریکنندگان سویا در دنیا هستند.
یک لیتر شیر: فراوری هر لیتر شیر احتیاج به 600 لیتر آب دارد. فراوری شیر گاو در سال 2020 در سراسر دنیا بالغ بر 53/ 539 میلیون تن بوده است. آمریکا عظیمترین فراوریکننده شیر در دنیا است. آلمان عظیمترین فراوریکننده در اتحادیه اروپا است. هند با 99 میلیون تن سومین فراوری کننده عظیم دنیا است.
موز، میوه پرمصرف: فراوری هر کیلو موز به 940 لیتر آب احتیاج دارد. هند، چین، اندونزی، برزیل و اکوادور عظیمترین فراوریکنندگان موز در دنیا هستند. در مجموع 110 میلیون تن موز در دنیا فراوری می گردد.
هلو، سیب و لیمو: فراوری هرکیلو هلو به 910 لیتر آب احتیاج دارد. هر کیلو سیب 700 لیتر آب و هر کیلو لیمو به 360 لیتر آب احتیاج دارد.
خیار، گوجه و هویج: خیار از میان صیفی جات از همه بیشتر به آب احتیاج دارد. برای فراوری هر کیلو خیار 350 لیتر آب احتیاج است. هویج با مصرف 130 لیتر در میانه جای گرفته و گوجه فرنگی با مصرف 110 لیتر آب به کمترین میزان آب برای رشد احتیاج دارد.
سیب زمینی، پیاز: فراوری هر کیلو پیاز به 280 لیتر آب احتیاج دارد. سیب زمینی مصرف کمتری دارد و برای فراوری هر کیلوی آن به 210 لیتر آب احتیاج است.
توت فرنگی: فراوری هر کیلو توت فرنگی به 280 لیتر آب احتیاج دارد.
کاهو: هر کیلو کاهو 240 لیتر آب احتیاج دارد تا به دست مصرف کننده برسد.
هندوانه و سفر مواد غذایی: برای فراوری هر کیلو هندوانه 200 لیتر آب احتیاج است. بسیاری از مواد غذایی در کشور هایی فقط برای صادرات فراوری می شوند. در نتیجه صادر کردن هر کیلو هندوانه به معنی صادرات 200 لیتر آب نیز هست.
منبع: دویچه وله
منبع: فرادید