نحوه کاشت فلفل دلمه ای در گلدان
به گزارش وبلاگ فناوری های نو، فلفل دلمه ای گیاهی یکساله با گل های منفرد سفیدرنگ و میوه هایی به رنگ سبز، زرد، نارنجی و قرمز است که طعمی شیرین و کمی تند دارد. کاشت فلفل دلمه ای در گلدان به وسایل زیادی احتیاج ندارد. سه تا چهار ماه طول می کشد تا گیاه شما به محصول برسد. نورکافی، آبیاری مرتب و دمای 21 تا 24 درجه، برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان ضروری است.
وبلاگ فناوری های نو | سرویس گیاهان و حیوانات - امروزه علاقه و لزوم مصرف محصولات ارگانیک و سالم بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است. در مطالب قبلی شما را با روش های کاشت سبزی خوردن در خانه، کاشت خیار و کاشت گوجه فرنگی در منزل آشنا نموده ایم. در این مطلب قصد داریم تا مراحل صحیح کاشت فلفل دلمه ای در گلدان را به شما آموزش دهیم.
نحوه کاشت فلفل دلمه ای در گلدان
برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان، ابتدا باید بذرهای فلفل را در سینی نشا بکارید و زمانی که گیاه دو برگی شد، آن را به گلدان اصلی منتقل کنید. وسایل مورد احتیاج و مراحل کاشت فلفل دلمه ای در گلدان به توضیح زیر است:
وسایل مورد احتیاج
- بذر فلفل دلمه ای
- سینی نشا
- خاک گلدانی، کوکوپیت و پرلیت
- ماسه نرم
- اسپری آب
- گلدان مناسب
کاشت نشا فلفل دلمه ای
بذر های فلفل دلمه ای را از مراکز فروش گل و گیاه تهیه کنید. می توانید چند نوع بذر فلفل دلمه ای شامل فلفل سبز و فلفل رنگی را انتخاب کنید تا گلدان شما از زیبایی بیشتری برخوردار گردد.
بذر ها را به مدت 2 تا 8 ساعت در آب ولرم بخیسانید تا سرعت جوانه زنی بیشتر گردد.
سینی نشا را با ماسه خیس پر کنید. در هر قسمت با یاری انگشت یا وسیله ای مانند مداد، سوراخی به عمق 5 تا 8 میلی متر ایجاد کنید. بذر ها را به آرامی داخل هر سوراخ گذاشته و اطراف آن را با ماسه پر کنید.
سینی نشا را در یک محل گرم و مرطوب قرار دهید. یکی از بهترین نقاط خانه برای قرار دادن سینی نشا، آشپزخانه و پشت پنجره است. روی سینی نشا را می توانید با پلاستیک شفاف بپوشانید. برای تهویه بهتر هوا روی آن چند سوراخ کوچک ایجاد کنید.
پلاستیک باعث ایجاد شرایط گلخانه ای و گرم و مرطوب نگه داشتن محیط می گردد. بهترین دما برای جوانه زنی بذر فلفل، دمای 27 درجه سانتی گراد است.
بذر ها را به صورت روزانه با یاری اسپری آبیاری کنید. چنان چه در طول روز سطح ماسه خشک شده بود، آن را دوباره آبیاری کنید. ضروری است سطح ماسه همیشه مرطوب باشد. اما ماسه را غرقاب نکنید.
در صورت حفظ شرایط مناسب محیط، 6 تا 8 هفته طول می کشد تا بذر فلفل دلمه ای جوانه بزند. بعد از جوانه زنی بذرها، پوشش پلاستیکی را بردارید و برای نشا های کوچک، نور کافی و مناسب فراهم کنید. اگر پنجره جنوبی دارید، سینی نشا را در مقابل پنجره قرار دهید. اگر پنجره جنوبی ندارید، با یاری لامپ های فلورسنت نور مصنوعی ایجاد کنید.
زمانی که نشا فلفل دو برگی شد، گیاه برای انتقال به گلدان اصلی آماده شده است. در مرحله بعدی کاشت فلفل دلمه ای با ما همراه باشید.
انتقال نشا و کاشت بوته فلفل دلمه ای در گلدان
یک گلدان با سایز مناسب انتخاب کنید. انتخاب گلدان به فضای مورد نظر شما برای پرورش فلفل دلمه ای بستگی دارد. هر بوته فلفل را می توانید در یک گلدان کوچک 10 سانتی متری بکارید. البته می توانید از یک گلدان جعبه ای بزرگتر استفاده نموده و چند بوته را در کنار یکدیگر بکارید. فاصله بین هر بوته در گلدان، حداقل باید 5 سانتی متر باشد.
گلدان را با خاک حاصلخیز و دارای زهکشی بالا پر کنید. ترکیبی از کوکوپیت، پرلیت و خاک مخصوص گلدانی برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان مناسب است.
ضروری است بدانید، در بعضی مناطق، خاک باغچه و باغ، بیش از حد سنگین است. زمانی که در گلدان از این نوع خاک ها بهره ببرید، سخت و فشرده می شوند. بنابراین توصیه می کنیم آن ها را با قطعات خزه، ورمیکولیت و یا پرلیت ترکیب کنید تا زهکشی بهتر صورت گیرد. این مواد را می توانید از یک مرکز باغبانی خوب به صورت فله ای تهیه کنید تا در هزینه های شما صرفه جویی گردد.
حین انتقال نشا ها مراقب باشید که ریشه های گیاه آسیب نبینند. گلدان را با خاک مناسب پر کنید و نشا را به آرامی در خاک بکارید. بعد از انتقال نشا، ضروری است که به طور مرتب به گیاه آب دهید.
گیاه فلفل دلمه ای به دما و نور کافی برای رشد احتیاج دارد. هر چند روز یک بار، خاک را به طور کامل خیس کنید. اجازه دهید خاک در بین هر آبیاری خشک گردد.
یک تا دو هفته بعد از انتقال نشا به گلدان اصلی، گیاه فلفل دلمه ای شما گل می دهد. گل های فلفل دلمه ای در انتهای شاخه ها و یا زاویه بین برگ و شاخه به وجود می آیند.
فلفل دلمه ای یک گیاه خود گرده افشان است. با این وجود، برای فراوری محصول بیشتر می توانید به گرده افشانی گیاه یاری کنید. برای این کار، یک سوآپ پنبه ای را به آرامی به گرده بساک گل نر مالش دهید و آن را به کلاله گل ماده منتقل کنید.
از کاشت نشا تا برداشت فلفل 6 تا 10 هفته طول می کشد. برداشت را زمانی انجام دهید که 85 درصد رنگ میوه کامل شده باشد. شما می توانید در هر هفته یک تا سه بار محصول خود را برداشت کنید. از یک قیچی یا چاقوی تمیز برای بریدن فلفل ها بهره ببرید. همچنین فلفل ها را با ساقه 2 تا 5 سانتی متری جدا کنید.
خواص فلفل دلمه ای در درمان بیماری ها قابل چشم پوشی نیست. استفاده از آن در آشپزی و تهیه انواع غذاها بسیار مورد توجه قرار می گیرد. جالب است بدانید که میوه، تخم، برگ و گل این گیاه مصرف در طب سنتی مصرف قابل توجهی دارد.
منابع: کتاب پرورش سبزی در باغ و خانه، بذرام، سایت راهنمای جامع گل و گیاه و باغبانی
منبع: setare.com