ژئوپلیتیک فضای مجازی؛ اجلاس گروه 7 و راهبردهای فضای مجازی

به گزارش وبلاگ فناوری های نو، خبرنگاران، گروه بین الملل-مهدی پورحسنی: اجلاس گروه هفت کشور صنعتی دنیا در سال 1975 و برای واکنش به فروپاشی نظام برتون وودز و شوک نفتی سال 1973 توسط هفت کشور قدرتمند صنعتی دنیا یعنی ایالات متحده آمریکا، فرانسه، کانادا، آلمان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس در پاریس تشکیل شد.

ژئوپلیتیک فضای مجازی؛ اجلاس گروه 7 و راهبردهای فضای مجازی

این اجلاس یکی از رویدادهای مهم سیاسی و اقتصادی دنیا به شمار می آید. رویه حاکم بر اجلاس های گروه هفت نشان دهنده اهمیت این اجلاس ها است زیرا کشورهای عضو در طول سال در موضوعات مهم بین المللی جلسات مختلفی را در سطوح گوناگون تشکیل می دهند و در نشست سران چکیده و عصاره راهبردهای حال و آینده کشورهایشان را در خصوص مسائل مهم دنیای مورد تصویب قرار می دهند.

گروه هفت فاقد دبیرخانه بوده و ریاست آن به طور سالیانه به یکی از کشورهای عضو سپرده می شود. اجلاس سال جاری پس از هشت سال در تاریخ 26 و 27 می (6 و 7 خرداد) در ژاپن به عنوان عضو آسیایی این اجلاس برگزار گردید.

در بیانیه پایانی اجلاس دولت های عضو در موضوع فضای مجازی اقدام به انتشار بیانیه مستقلی در موضوع فضای مجازی نمودند در این بیانیه ضمن تاکید بر ثبات وامنیت در فضای مجازی و تاکید بر گسترش اقتصاد دیجیتال مجموعه ای از راهبردهای دولت های عضو در موضوع فضای مجازی بیان شده است که به توضیح ذیل است:

راهبردهای مشترک گروه 7 در موضوع فضای مجازی:

1-همکاری برای به حداکثر رساندن پتانسیل دنیا متصل دیجیتال برای رشد اقتصادی و مقابله با چالش های دنیای؛

2-افزایش کیفیت زندگی بوسیله پرکردن شکاف دیجیتال و توانمند ساختن مدل های کسب و کار نوآورانه و مقرون به صرفه و افزایش سواد دیجیتال؛

3-تقویت همکاری برای ثبات و امنیت در فضای مجازی به وسیله همکاری تیم های پاسخگویی به حوادث سایبری کشورهای عضو گروه 7 و تعهد به اشتراک گذاری اطلاعات در خصوص امنیت زیر ساخت های حیاتی مانند شبکه های تامین اقتصادی، انرژی، حمل و نقل و مخابرات؛

4-ترویج همکاری در زمینه تحقیق و توسعه در حوزه امنیت، حریم خصوصی، حفاظت از نوآوری و تشویق دولت ها برای پیوستن به کنوانسیون بوداپست در خصوص جرایم سایبری؛

5-حمایت از اهمیت کار صورت گرفته بوسیله کارگروه فرعی رم لاین برای جرایم تکنولوژی های پیشرفته؛

6-همکاری نزدیک کشورهای عضو برای گسترش امنیت سایبری در رویدادهای مهم بین المللی مانند بازی های المپیک و اجلاس چند جانبه سران که توسط یکی از کشورهای عضو برگزار می شود.

یکی از نکات جالب اجلاس اخیر این است که در اجلاس های گذشته فضای مجازی در بین موضوعات دیگر قرار گرفته و مواضع دولت های عضو در بندی از بندهای بیانیه پایانی آورده می شد ولی در این اجلاس برای اولین بار سران گروه هفت در موضوع فضای مجازی اقدام به انتشار بیانیه مستقلی تحت عنوان بیانیه اصول و اقدام در موضوع فضای مجازی نمودند که این موضوع نشان دهنده روند افزایشی اهمیت فضای مجازی در نظام بین الملل کنونی است.

البته بیانیه اصول و اقدام گروه 7 نشان دهنده سیاست های اعلامی این گروه است که لزوما با سیاست های اعاقتصادی این کشورها تطابق کامل ندارد ولی تا حدی نشان دهنده راهبردهای این گروه در برخورد با پدیده فضای مجازی و افزایش همکاری های این کشورها در این حوزه است.

نکته مهم دیگر این است که روسیه در موضوع سیاست های فضای مجازی با گروه هفت دارای اختلاف نظرهایی است.

به عنوان مثال در خصوص نقش بازیگران در مدیریت و حکمرانی دنیای اینترنت روسیه بیشتر به نقش دولت ها در حکمرانی اینترنت اهمیت می دهد و با رویکرد چند ذینفعی اعضای گروه هفت اختلاف نظر دارد و اخراج این کشور از گروه هشت و تبدیل شدن این گروه به نام اولیه خویش یعنی گروه هفت اجماع نظر بیشتری را در بین این گروه در مواجهه با پدیده فضای مجازی ایجاد نموده است و این مسئله در بیانیه پایانی مشهود بود.

البته عدم حضور روسیه به عنوان قدرت مهم بین المللی ضمانت اجرای این سیاست ها را در نظام بین الملل کنونی تضعیف خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری مهر

به "ژئوپلیتیک فضای مجازی؛ اجلاس گروه 7 و راهبردهای فضای مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ژئوپلیتیک فضای مجازی؛ اجلاس گروه 7 و راهبردهای فضای مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید