دریاچه شورمستِ سوادکوه؛ توریستی ترین دریاچه شمال ایران، عکس

به گزارش وبلاگ فناوری های نو، شهرستان سوادکوه فقط یک دریاچه طبیعی دارد. دریاچه شورمست، که وسعت آن 15 هزار متر مربع و عمیق ترین قسمت آن 5 متر است، یکی از توریستی ترین دریاچه های شمال ایران است. منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساخته است.

دریاچه شورمستِ سوادکوه؛ توریستی ترین دریاچه شمال ایران، عکس

شورمست دریاچه کوچکی است و مساحت آن در حدود 16000 متر مربع یعنی تقریبا برابر با دو زمین فوتبال است.گسترش این دریاچه بصورت شرقی غربی بوده و در طولانی ترین محل 250 متر طول دارد.

روستا و دریاچه شورمست در ناحیه جنوبی استان مازندران و در جنوب غربی شهرستان سوادکوه، شهر پل سفید قرار گرفته است.

در اطراف این دریاچه، تاسیسات بزرگ استخراج زغال سنگ، پل ورسک، امامزاده عبدالحق زیرآب، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو، امامزاده شابالوفلورد، امامزاده سامولا ارفع ده، کوه های صخره ای خروا و نروا و بسیاری از مکان ها و چشم اندازهای زیبای طبیعی قرار دارند.

موقعیت جغرافیایی

با توجه به موقعیت قرارگیری این دریاچه که در واقع دروازه ورود به استان مازندران از محور سواکوه است و فاصله تقریبی 200 کیلومتری از تهران که مسافت نسبتاً کوتاهی می باشد انتظار می رود مورد استقبال زیادی واقع گردد. دریاچه مورد نظر در فاصله 5 کیلومتری از شهرک صنعتی شورمست پل سفید قرار گرفته است و به دلیل قرار دریافت در شاهراه تهران شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

با توجه به توسعه جاده ای چهاربانده کردن این محوراز تهران به سوادکوه و قائمشهر روز به روز بر میزان استقبال از این دریاچه افزوده می گردد. روستا و دریاچه شورمست در ناحیه جنوبی استان مازندران و در جنوب غربی شهرستان سوادکوه، شهر پل سفید قرار گرفته است.

آب و هوای دریاچه شورمست

آب و هوای این منطقه ترکیبی از آب و هوای سرد و کوهستانی فیروزکوه و معتدل قائمشهر است.

جهت دسترسی :

چنانچه از تهران از جاده فیروزکوه به سمت قائمشهر حرکت کنید،حدود 65 کیلومتر بعد از فیروزکوه و گذشتن از کنار پل ورسک به شهر پل سفید میرسید.در مرکز شهر جهت اسفالتی به سمت روستای شورمست میرود.با ورود به این جهت و عبور از پل کوچک ابتدای آن و طی جهت تقریبی 5 کیلومتر به دوراهی میرسید که جهت سمت راست به روستای شورمست و جهت سمت چپ به دریاچه شورمست میرسد.فاصله پل سفید تا قائمشهر نیز حدود 50 کیلومتر است.

پنج دلیل اصلی برای بازدید از دریاچه شورمست کدامند؟

بازدید از پل ورسک

پیاده روی در تنگه ورسک

بازدید از آبشار زیبای ورسک

بازدید از دریاچه شورمست و دورنمای جنگلهای انبوه توسکا

تجربه قایق سواری در دریاچه

پوشش جانوری دریاچه

دریاچه شورمست برای بسیاری از جانوران محل زندگی و حیاتشان است. جانورانی نظیر مارآبی، قورباغه، انواع ماهی، ملخ و ... درون این آن زندگی می نمایند.

بهترین فصل سفر

به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه که در میان دو منطقه آب و هوایی خشک و بیابانی (فیروزکوه) و معتدل و مرطوب (مازندران) در هر فصلی که بخواهید، سفر به شورمست جذاب و لذت بخش است.در هر کدام از فصل ها طبیعت حال و هوای خاص خود را به این منطقه بخشیده است.

بهار:دریاچه شورمست با هوای خنک و طبیعت تازه و جوان، پذیرایی گردشگران است.

تابستان:در این فصل از هوای گرم شهر باید فرار کرد و به شورمست رفت تا از طبیعت سرسبز و هوای فرحبخش آن لذت برد

پاییز:در اینجا نیز مانند دیگر طبیعت های ایران، درختان با رنگ های گرم و متفاوت خود، تصویری متفاوت و رویایی را خلق نموده اند که برای عکاسان و طبیعت گردان بسیار دوست داشتنی است. البته به خاطر بارندگی در این فصل کمی جاده گلی است و باید با تجهیزات و کفش مناسب رفت.

زمستان:هوای سرد و جاده برفی، شاید برای همه جذاب نباشد، اما برای علاقه مندان به این فصل، جاده فیزوکوه و طبیعت برف گرفته شورمست بسیار دیدنی می باشد.

پل ورسک :

پل ورسک معروف به پل پیروزی نیز در نزدیکی این محل قرار گرفته است. این پل بنا به دلایلی همچون موارد زیر از شاهکارهای مهندسی و پل سازی دنیا به شمار می آید:

1- در ساخت این پل از ملات غیر مصلح(بدون استفاده از هر گونه فلز) ساخته شده.

2- تاریخچه ساخت این پل به سالهای 1313 تا 1315 هجری شمسی باز میگردد که در ساخت آن از ابزار اولیه عمرانی نظیر دریل دستی و دینامیت استفاده شده است.

3- با توجه به شیب زیاد دره میان دو کوه عملیات ساخت با مسائل فراوان روبرو بود.

4- با توجه به فاصله زیاد دو سر پل و عدم امکان پایه گذاری برای پل در طول آن بخش زیادی از بار واگن ها و خود پل توسط تکنیک های طراحی به پایه های طرفین پل منتقل شد.

این پل در نزدیکی روستای ورسک قرار گرفته است.

در طول جهت محل قرار گیری ریل های راه آهن توجه نا آشنایان را جلب میکند. با دقت زیاد متوجه میشوید که در حد فاصل پل ورسک تا پل سفید،سه خط راه آهن در طرفین راه دیده میگردد.این خطوط در واقع یک خط هستند که به دلیل توزیع شیب 600 متری جهت بصورت سه جهت رفت و برگشت طراحی شده اند که از شیب جهت بکاهند.این سه خط به نام سه خط طلانیز معروفند.

اولین بار چرچیل در جریان جنگ دنیای دوم نام این پل را پل پیروزی نامید که بعد ها به نام رسمی این پل تبدیل شد.

جاذبه ها و تفریحات دریاچه شورمست

قایق سواری

بدون شک نشستن در یک قایق و رفتن به میان دریاچه می تواند حس آرامش را به شما القا کند

تاپ بازی

بر شاخه تنومند یکی از درختان کنار دریاچه با طناب تاپی مهیج را بسته اند که دقیقا در مرز دریاچه و فضای خاکی کنارش قرار گرفته

ماهیگیری

یکی از تفریحات جذاب این این دریاچه، ماهیگیری با قلاب است که علاقه مندان به این رشته، تجهیزات خود را برداشته و جایی دنج را در کنار دریاچه پیدا نموده و قلاب خود را برای دریافت ماهی در آب رها می نمایند. البته به این نکته باید توجه داشت که میزان ماهی این دریاچه آنقدر زیاد نیست.

دوچرخه سواری

یکی از مقاصدی که تورهای دوچرخه سواری برای تمرین و سفر انتخاب می نمایند، دریاچه شورمست است. در جهت جنگلی و اطراف دریاچه به خصوص در فصل بهار و تابستان حتما گروه های دوچرخه سواری را خواهید دید. شما هم اگر اهل این ورزش دوست داشتنی باشید می توانید دوچرخه خود را همراه ببرید.

اسب سواری در محوطه دریاچه

یکی دیگر از تفریحات مهیجِ توأمان با آرامش در دریاچه شورمست اسب سواری است.

در محوطه کنار دریاچه شورمست می توانید اسبی کرایه و دقایقی اسب سواری کنید و می توانید اوقات خوش و خاطره انگیزی را تجربه کنید.

جهت شورمست

شنا در این دریاچه به خاطر وجود گیاهان مختلف در کف آن اکیدا ممنوع می باشد اما متاسفانه طبیعت و آب زیبای دریاچه بعضی از هموطنانمان را وسوسه نموده و آن ها تنی به آب می زنند. اگر در دریاچه شورمست یا هر دریاچه دیگری، شنا را ممنوع نموده اند، تنها و تنها حفظ امنیت و سلامتی گردشگران و حفظ محیط زیست بوده، پس به هیچ وجه در این آب شنا نکنیم.

منبع: گردشبان

به "دریاچه شورمستِ سوادکوه؛ توریستی ترین دریاچه شمال ایران، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه شورمستِ سوادکوه؛ توریستی ترین دریاچه شمال ایران، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید